Peneroka Felda Diminta Tolak “Politik Kosong” Pembangkang

KUALA KRAU 23 Feb – Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan meminta peneroka Felda menolak ‘politik kosong’ yang dimainkan oleh pihak pembangkang bertujuan menghakis kepercayaan rakyat terhadap pemimpin dan kerajaan.

Tegasnya, sudah menjadi kebiasaan bagi pihak pembangkang untuk mencari isu yang dapat menarik sokongan warga Felda terhadap parti tersebut.

Katanya, bukan sesuatu yang menghairankan sejak berakhir Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu, pembangkang sering menimbulkan pelbagai isu untuk membangkitkan keresahan masyarakat peneroka Felda sehingga kini.

“Politik adu domba dan menjaja segala isu kepada warga Felda menjadi mainan politik sempit mereka demi mencapai cita-cita bertapak di tanah rancangan Felda.

“Masyarakat peneroka perlu berwaspada supaya tidak mudah terpedaya dengan hasutan dan tohmahan pihak pembangkang yang menafikan jasa Felda dan kerajaan,” katanya ketika berucap pada majlis bersama masyarakat Felda Jengka 25 di sini, Selasa.

Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata pertemuan dengan masyarakat peneroka di tiga tanah rancangan di situ mendapat reaksi positif tentang usaha yang dilakukan kerajaan terhadap golongan itu.

Katanya, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak selaku menteri yang bertanggungjawab ke atas Felda memastikan keperluan golongan itu akan terus dipertingkatkan dari semasa ke semasa.

Sebagai contoh jelasnya, kemudahan asas dan prasarana setempat yang diperlukan seperti pondok bas, pencawang telefon, kemudahan sekolah, jalan raya dan lain-lain akan disediakan oleh kerajaan.

“Semua suara hati warga Felda sentiasa mendapat perhatian agensi itu kerana telah menjadi tanggungjawab kerajaan yang mengutamakan rakyat menyediakan kemudahan bertaraf dunia,” katanya.

Beliau menambah, kerajaan sentiasa memberi keutamaan terhadap aspek pendidikan, sosial, ibadah dan keusahawanan supaya masyarakat itu dapat menjalani kehidupan dengan selesa.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: