Pembangkang Kini Semakin Ketandusan Isu Di Kerdau – Liow

TEMERLOH, 28 Feb – Pihak pembangkang kini dilihat semakin ketandusan isu untuk pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau apabila bertindak menyamakan kerajaan pimpinan Barisan Nasional (BN) dengan kerajaan rejim Hosni Mubarak di Mesir.

Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata tuduhan tidak berasas itu ternyata tidak berpaksi di bumi nyata tanpa mahu melihat pelbagai usaha transformasi yang sedang dilaksanakan kerajaan BN.

“Mereka (pembangkang) sengaja nak cipta isu kerana di sini sudah tidak ada isu besar, samakan kita dengan Mesir. Kita tidak sama, kerajaan sentiasa lakukan perubahan untuk kesejahteraan rakyat,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau mengulas tuduhan pihak pembangkang PAS di dalam siri ceramahnya di sini yang membuat tuduhan tidak berasas itu semata-mata mahu meraih undi.

Terdahulu itu, Liow, yang juga Menteri Kesihatan, mengagihkan bakul makanan kepada 35 kanak-kanak Orang Asli yang mengalami masalah kekurangan zat makanan di Sekolah Jenis Kebangsaan Kerdau, dekat sini.

Pilihan raya kecil kawasan itu pada 6 Mac ini menyaksikan pertandingan satu lawan satu antara calon BN, Syed Ibrahim Syed Ahmad dan calon PAS, Hassanuddin Salim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: