Pengundi Faktor Penting Kemenangan BN di Kerdau-Syed Ibra

Kerdau, 1 Mac- Calon Barisan Nasional (BN) Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau,Syed Ibrahim Syed Ahmad menyifatkan semua pengundi di DUN berkenaan merupakan penentu kepada kemenangan beliau pada 6 Mac ini.

Justeru katanya beliau akan menggunakan baki kempen yang tinggal lima hari sahaja lagi untuk bertemu mata dengan seramai mungkin pengundi berkenaan tanpa mengira kaum dan kawasan.

“Semua pengundi adalah penentu kemenangan BN dan bukan kaum tertentu sahaja. Tidak kira samada pengundi itu orang Melayu, Cina, India, orang asli sekalipun, bagi saya sama sahahaja.

Justeru saya akan bekerjas keras dalam tempoh kempen yang ada untuk bertemu dengan pengundi sama ada atas pagar atau luar pagar dan sebagainya untuk memastikan kemenangan BN nanti,” katanya kepada UMNO-Online, selepas lawatan rumah ke rumah di Kampung Badok dan Kampung Teluk Sentang, di sini, hari ini.

Menyentuh mengenai kempen beliau yang masuk hari ketiga hari ini, beliau menyifatkan sokongan kepada BN semakin meningkat termasuk di kalangan pengundi atas pagar dan mereka yang tidak berparti.

“Sepanjang tiga hari berkempen, saya nampak momentum sokongan ada peningkatan termasuklah pengundi atas pagar yang memberi keyakinan kepada kita. Oleh itu pendekatan kempen untuk bertemu dengan pengundi akan diteruskan dari semasa ke semasa,” katanya.

“Terserahlah kepada pengundi untuk membuat penilaian. Kita serahkan kepada pengundi untuk membuat penilaian,” katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: