Suram Atau Tidak Kempen Pas, Pemuda Tetap Giat Berkempen – Rodzuan

Kuala Krau, 1 Mac – Pas angkat bendera putih….begitulah perumpamaan yang boleh digambarkan terhadap Pas pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau apabila kempen mereka khususnya ceramah yang menjadi “makanan utama” pada setiap kali pilihan raya kecil tidak seghairah sebelum ini.

Apakah mereka sedar bahawa peluang mereka cukup tipis dan perkara itu telah melemahkan jentera mereka untuk bergiat dengan lebih aktif dan hanya membiarkan calonya, Hassanuddin Salim terkontang-kanting keseorangan berkempen.

Mengulas mengenai situasi berkenaan, Ketua Pemuda Kuala Krau Rodzuan Zaaba berkata pihaknya tidak akan mengambil  perkara itu sebagai satu yang serius sebaliknya memberi tumpuan terhadap apa yang telah dirancang dan akan dilaksanakan.

“Suram atau tidak suram kempen Pas, ianya langsung tidak memberi apa-apa terhadap kita kerana BN akan terus melipatgandakan usaha termasuklah jentera Pemuda di segenap peringkat yang telah bergerak sejurus penamaan calon Sabtu lalu.

“Kita sedikit pun tidak akan ambil kisah hal mereka. Yang penting kita akan temui seramai mungkin pengundi  muda dalam usaha menterjemahkan kemenangan yang besar pada 6 Mac ini dan itu adalah keutamaan kita,” katanya.

Mengulas lebih lanjut beliau seterusnya berkata sokongan pengundi muda memperlihatkan perkembangan yang cukup menarik dan ianya member suntikan semangat kepada jentera untuk bergerak dnegan lebih giat lagi.

“Kita dan tetapkan komitmen kita dalam tempoh berkempen yang hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi, kita tidak akan menoleh ke belakang sebaliknya mara ke hadapan dengan iltizam dan semangat BN menang dengan selesa dan majoriti yang besar,” katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: