Undi Pas Untuk Perubahan Satu Pembohongan – Razali

KUALA KRAU 2 Mac – Pengundi  Kerdau disaran tidak terpengaruh dan tertipu dengan kempen pembangkang yang merayu para pengundi memberikan kemenangan kepada mereka kononnya untuk membawa suara rakyat ke sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

Timbalan Pengerusi Pemuda Barisan Nasional (BN), Datuk Razali Ibrahim berkata itu merupakan satu pembohongan yang nyata dan jelas kerana mereka tidak mampu untuk melaksanakan sepertimana yang dicanang dan diwar-warkan.

Soal  beliau  apa yang boleh dilaksanakan jika mereka hanya sekadar memenangi  satu kerusi kerana negeri yang diperintah oleh parti pembangkang seperti  Selangor, Kedah serta beberapa negeri lain dibawah kuasa mereka tidak menampakkan apa-apa kemajuan.

“Apa sangat satu kerusi boleh buat sesudah rakyat Selangor memberikan satu kerajaan kepada mereka pun gagal, member kerajaan di Kedah dan Pulau Pinang pun mereka gagal, saya tidak percaya satu kerusi boleh membuat perubahan kepada Kerdau.

“Yang mereka mahukan adalah kemenangan dalam pilihan raya kecil yang mungkin terakhir sebelum pilihan raya umum. Jadi mereka nak katakan nanti rakyat  kembali bersama mereka. Itu sebenarnya yang mereka mahukan dan rakyat khususnya pegundi saya minta jangan tertipu dengan pujuk rayu kononnya dengan memberi  kemenangan di Kerdau , mereka akan membuat perubahan besar,” katanya.

Kata beliau lagi jika pembangkang menang dikhuatiri  akan tercicir penduduk dan pengundi di kawasan ini.

“Jadi ini yang saya takut. Namun saya penuh yakin dan percaya pengundi sudah bijak dan matang untuk membuat penilaian dan pembangkang nampak sangat terdesak untuk menunjukkan bahawa rakyat masih bersama mereka,” katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: