Jangan Jadikan Wanita Sebagai Kambing Hitam – Sharizat

KG GADOK, 4 Mac – Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia, Senator Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil menasihatkan agar parti pembangkang tidak menjadikan Pergerakan Wanita sebagai kambing hitam di Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Kerdau dan Merlimau hanya kerana mereka kehabisan idea untuk memburukkan Barisan Nasional (BN) dan UMNO.

“Mereka sebenarnya sudah terlalu terdesak dan tiada isu sebab itu mereka menuduh dalaman Wanita BN bergolak dan cuba memburukkan imej Wanita di mata masyarakat.

“Saya turut kesal apabila mendapat laporan jentara wanita Pas menyamar sebagai Wanita BN dan pergi rumah ke rumah untuk memburukkan kerajaan. Tolonglah berhentikan sikap buruk yang memalukan ini. Saya kesal dengan sikap wanita Pas yang sanggup menyamar semata-mata untuk meraih undi,” katanya ketika melancarkan jentera Jalinan Rakyat BN di Kampung Gadok, di sini, hari ini.

Pelancaran serentak jentera tersebut yang dipanggil ‘Gelombang Merah’ mendapat sambutan yang amat baik di kalangan Wanita BN malah penduduk setempat menerima kehadiran mereka dengan baik.

“Saya bangga dengan prestasi kerja Wanita BN. Mereka inilah yang menjadi tulang belakang pada hari pengundian nanti untuk membawa keluar semua pengundi. Gerak kerja Wanita BN membantu kejayaan BN baik di sini ataupun di Merlimau. Mereka adalah srikandi sebenar,” ujarnya.

Dalam majlis yang sama, beliau turut berpesan kepada para pengundi agar jangan bereksperimen untuk memilih kerajaan.

“Kerajaan di bawah pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sentiasa mendahulukan rakyat dan memastikan semua masyarakat hidup dalam aman dan damai.

“Jadi, buat apa kita hendak bereksperimen dan meletakkan masa hadapan kita menjadi susah. Jagalah kerajaan yang ada ini dengan baik. Sekali lagi saya tegaskan, jangan sesekali bereksperimen,” katanya.

Turut hadir pada majlis tersebut, anakanda Sultan Pahang, Tunku Muhaini Sultan Ahmad Syah sebagai suntikan semangat kepada jentera wanita untuk terus membantu BN dalam meraih undi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: