Amaran TPM Kepada Pembangkang, Wajar Dan Tepat

KERDAU, 5 Mac – Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Datuk Ahmad Maslan berkata, amaran Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin kepada pihak pembangkang agar jangan bermain api adalah satu yang wajar dan kena pada masa.

Katanya, sikap pembangkang membuat provokasi amat memalukan dan menyebabkan masyarakat berbalah sesama sendiri.

“Peringatan tersebut agar pembangkang jangan menghancur dan membakar negara adalah satu peringatan yang sangat mustahak. Ini kerana ada usaha-usaha dari pihak pembangkang yang ingin jadikan Malaysia sebagai sasaran sepertimana yang berlaku di Timur Tengah.”

Ujarnya, Malaysia tidak sama dengan negara-negara yang sedang bergolak itu kerana kita mengamalkan demokrasi, tiada masalah pengangguran seperti negara mereka dan juga tiada masalah kenaikan harga barang melampau.

“Rakyat harus tahu, kerajaan telah membelanjakan 74 ribu juta ringgit untuk mengawal kenaikan harga barang. Ini semua adalah untuk kepentingan rakyat. Sebenarnya, sikap tidak bertanggungjawab pembangkang mahu menimbulkan keadaan huru hara semata-mata untuk berkuasa.

“Mereka parti fitnah yang menyebabkan negara kacau bilau. Tetapi saya percaya pihak berwajib tidak akan akan membiarkan apa yang dirancang oleh pihak pembangkang menjadi kenyataan.

Beliau turut membidas sikap pembangkang yang sanggup mengupah orang melakukan kerja-kerja kotor mereka mengoyak bendera Barisan Nasional (BN) di sini.

Ini berikutan tangkapan yang dibuat oleh pihak polis di Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau semalam. Pihak polis berjaya menahan lima orang lelaki ketika sedang mengoyak dan mencabut bendera serta poster BN. Hasil siasatan mendapati mereka telah diupah oleh pihak pembangkang untuk berbuat demikian.

“Selama ini mereka menuduh kita buat macam itu tapi sekarang lihatlah siapa yang bermain kotor. Ini adalah perbuatan terdesak. Mereka seakan tahu akan tewas di Kerdau dan Merlimau. Sebab itu mereka main kotor,” jelasnya.

Beliau turut berpesan kepada penggundi di Kerdau dan Merlimau, agar terus bersama-sama BN dalam mengekalkan negara terus aman, makmur dan harmoni.

“Kita mampu merampas kerusi di kubu kuat mereka di Galas dan tidak mustahil kita akan menang berganda di Kerdau dan Merlimau, insyaallah,” katanya kepada UMNO-Online.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: