Hari Terakhir, Pergi Berkempen Di Kubu Lawan – Kamalanathan

Kuala Krau, 5 Mac- Calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Kecil DUN Kerdau, Syed Ibrahim Syed Ahmad dilihat sebagai calon seorang calon yang mempunyai aura yang cukup hebat untuk merealisasikan impian kita memenangi sekaligus semula kerusi DUN Kerdau, 6 Mac ini.

Ahli Parlimen Hulu Selangor, P. Kamalanathan berkata, apa yang dilakukan oleh Syed Ibrahim mengingatkan semula gerak kerjanya ketika bertanding di Parlimen Hulu Selangor tahun lepas.

“Saya pasti dengan cara bekerjanya, saya nampak dia memang seorang yang kuat bekerja.  Ini kerana dalam pilihan raya kecil, kita harus mempunyai tenaga yang kuat dan mencukupi kerana kita harus berjumpa dengan seluruh masyarakat dalam  kawasan pilihan. Kita tidak boleh tertinggal seorang pun pengundi kita,” ujarnya ketika ditemui dalam program di Kampung Ketam.

Tambahnya, kewibawaan dan penampilan Syed Ibrahim amat disenangi penduduk khususnya di kawasan terbabit dan nilai kepimimpinan sedemikian amat diperlukan sekarang ini.

“Kita perlukan seorang yang dapat memberi perkhidmatan yang baik. Kita perlukan seseoarang yang dapat menterjemahkan keperluan rakyat kepada kerajaan BN kerana kerajaan BN sahajalah yang dapat bawa pembangunan, pembaharuan dan kejayaan, bukan sahaja kepada seluruh Malaysia tetapi khas rakyat di Kerdau ini,” tambahnya.

Dalam masa yang sama, beliau turut menasihati Syed Ibrahim agar melakukan ‘walkabout’ ke tempat yang mempunyai ramai pengundi selain kawasan-kawasan yang dilabelkan sebagai kawasan pembangkang juga jangan diabaikan.

“Kalau boleh, pada hari terakhir ini kita pergi kubu kuat lawan. Kita pergi ke kubu kuat mereka bukan untuk bergaduh dengan mereka sebaliknya kita pergi ke sana untuk memberi keyakinan dan memujuk untuk  mengundi kita.

Kalau kita pergi ke tempat mereka ini bermakna bila kita menang nanti, mereka akan faham bahawa kita akan terus memberikan perkhidmatan kepada mereka juga kerana akhirnya selepas pilihan raya nanti, kita harus memberikan perkhidmatan kita kepada seluruh pengundi dan masyarakat dalam kawasan kita tersebut tanpa mengira apa parti sekalipun,” tambahnya lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: