Kejayaan BN, Kemenangan Untuk PM, Kemenangan Kita Semua – Adnan Yaakob

TEMERLOH 6 Mac – Kejayaan calon Barisan Nasional (BN), Syed Ibrahim Syed Ahmad berjaya mempertahankan DUN Kerdau membuktikan bahawa rakyat terus menyokong kerajaan BN di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata kejayaan kali ini adalah lebih baik daripada keputusan pada pilihan raya umum 2008 apabila pengundi DUN Kerdau yang berbilang kaum terus memberikan sokongan pada BN.

 

“Kemenangan hari ini adalah kemenangan semua pengundi Kerdau tanpa mengira kaum untuk Perdana Menteri, terima kasih kepada pengundi yang telah membuat pilihan.

“Sebagai pengarah pilihan raya BN, saya amat menghargai penglibatan semua pihak yang telah membantu kita memenangi pilihan raya ini,” katanya dalam sidang media selepas majlis pengumunan kemenangan calon BN di Dewan Tun Razak, Majlis Perbandaran Temerloh.

Syed Ibrahim memperolehi undi sebanyak 5,060 manakala calon Pas, Hassannudin Salim (2336) dengan majoriti 2,724

Menurutnya, dengan kemenangan itu lebih banyak pembangunan akan dapat dilaksanakan di samping meneruskan tugas-tugas yang tertangguh berikutan kematian wakil rakyat sebelum ini, Datuk Zaharuddin Abu Kassim.

“Syed Ibrahim menyatakan kepada saya untuk memikul tanggungjawab itu kerana masih ada tempat-tempat yang memerlukan perhatian dan pembelaaan daripada kerajaan BN.

“Kemenangan ini akan menguatkan lagi azam serta semangat kita untuk berkhidmat pada semua rakyat tanpa mengira bangsa dan agama yang ada di Kerdau dan di Pahang,” katanya.

Sementara itu, mengulas kenyataan Pas bahawa mereka masih mempunyai sokongan, Adnan berkata perkara itu tidak perlu difikirkan secara terperinci tetapi yang penting majoriti BN meningkat dan itu tandanya rakyat menyokong kepimpinan kerajaan sedia ada.

“Pembangkang akan memberi apa sahaja alasan, mana mungkin parti pembangkang boleh mendapat kosong undi atau hilang pertaruhan. Apa yang penting BN berjaya menambah jumlah undi yang diterima..

Menurutnya, dalam pilihan raya ia perlu dilihat secara keseluruhan dan terbukti melalui apa yang dicapai pada PRK kali dan BN terbukti masih mendapat sokongan besar daripada rakyat. – MediaUMNO.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: