Kemenangan Jadi Pendorong Untuk PRU-13

TEMERLOH, 6 Mac – Ketua UMNO Bahagian Kuala Krau, Datuk Ismail Mohamed Said berkata, kemenangan wakil Barisan Nasional (BN), Syed Ibrahim Syed Ahmad di Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau membuktikan rakyat menolak parti pembangkang yang terkenal dengan fitnah dan janji-janji kosong.

“Semasa tempoh berkempen, banyak isu-isu pembohongan yang dibangkitkan oleh pembangkang seperti kerajaan akan bankrap dan isu Felda kononnya menjadi hamba kerajaan. Kini jelas sudah, rakyat tahu pembangkang hanya pandai berjanji tetapi tidak pandai menunaikan.

“Pembangkang boleh melupakan semua fitnah mereka terhadap kerajaan dan selepas ini saya berharap rakyat terus memberi sokongan kepada Barisan Nasional (BN) dan tidak terpengaruh dengan fitnah pembangkang,” ujarnya.

Beliau turut melahirkan ucapan tahniah di atas kebijaksanaan pengundi DUN Kerdau kerana mengundi Syed Ibrahim sebagai wakil rakyat yang baru dan menang dengan majoriti yang besar.

BN memenangi PRK Kerdau dengan jumlah 5,060 undi dan kemenangan tersebut dianggap sebagai pendorong kepada kerja keras semua jentera BN.

Ketika ditanya mengenai harapan beliau terhadap Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang berdasarkan kemenangan di Kerdau ini, katanya, isyarat yang ditunjukkan oleh pengundi di sini amat jelas bahawa mereka telah kembali mempercayai BN untuk terus menerajui negara.

“Kemenangan ini harus kita hargai. Kita tidak boleh leka dan mesti terus bekerja keras seolah-olah PRU akan diadakan esok.

“Saya yakin, kemenangan di Kerdau dan Merlimau adalah petanda bahawa kita akan menang besar di PRU 13 seperti semasa PRU 2004,” ujarnya kepada UMNO-Online. – MediaUMNO

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: